Een totaal gekopieerd idee, van iemand uit Zwijndrecht. Maar die had het ook al weer van iemand, en ik heb ze in potten ook al eens gemaakt....dus ik kopieerde er vrolijk op los.
Ik maakte eerst een bakstempel. Want ik dacht , dit is nou iets wat ik wel erg leuk vind om weg te geven en ook wel last minute in elkaar kan draaien . Handig om zoiets in huis te hebben. Dat ging hier , voor de verjaardag van de juf, bijna mis , want ik had niet genoeg zelfrijzend bakmeel...maar een vriendin was vanochtend een reddende engel.
Het is echt een zeer lekkere koek, beetje zacht nog , en hard van boven,en ik heb me er gisteren toch veel op....echt erg. Want het is geen mager recept.
Hierbij dat recept en beschrijving, misschien is er ook wel iemand die een zakje naait en dat weg gaat geven.
BAKPLAAT KRUIDKOEK
Inhoud Mix
700 gram zelfrijzend bakmeel
500 gram donkerbruine basterdsuiker
4 theelepels speculaaskruiden
Zelf toevoegen
350 gram boter
2 eieren
Bereiding
Oven voorverwarmen op 150 c
Boter in de pan laten smelten
Mix in de beslagkom doen, eieren erbij.
Goed roeren. De gesmolten boter
toevoegen. Eerst met een lepel
roeren, daarna met de handen
verder kneden. Bakplaat invetten
met boter ( geen bakpapier)
De brok goed verdelen en plat
drukken met de handen.
Het moet +/- 30 min in de oven.
Haha geweldig! Toch nog goed dat je bij het winkeltje was wezen kijken!
BeantwoordenVerwijderenHad je nog meer leuks gezien/gekocht?
Groetjes Dorien
heel leuk! En.... zelfrijzend bakmeel heb ik toevallig ook in de kast staan... ;-) groetjes, Lisa
BeantwoordenVerwijderenWauw, wat een gezellig cadeau.Lijkt me een heerlijke koek. Ga het van het weekend zeker proberen. Heb je een heteluchtoven? Afgelopen weekend heb ik een appel-havermout plaatkoek gebakken. Ook een aanrader! Ik was de grootste afnemer. Groetjes mariëtte
BeantwoordenVerwijderenWat leuk zeg om zo'n kadootje te geven. Het ziet er leuk uit en het ziet er ook nog eens heel lekker uit. gr. Hennie
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk (en lekker :o) cadeautje!
BeantwoordenVerwijderenTe lekker... vandaag gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Dorien