zondag 30 december 2012

Tasjes, tasjes en nog wat tasjes Ik heb een aantal dagen flink veel kunnen naaien. En deze tasjes zijn mijn grote trots.


De kleine details op de achterkant maken me vrolijk. Ze zijn te koop. Mail me als je belangstelling hebt.

vrijdag 28 december 2012

Jongens aan de knutsel

Als moeder ben ik altijd wel wat aan het maken, met de hand achter de machine, en nu dus met de jongens. We hebben een erg leuk middagje gehad met het timmeren.

 De houten rondjes zijn op zich zelf al prachtig, ze komen van de kringloop. Maar met spijkers erin...
 Dan vinden we ze nog mooier. Alles werd voor oma gemaakt , want daar vierden we kerstfeest.
 Terwijl ik naast hen zat , veiligheid is belangrijk, haakte ik wat kerststerren.
De avond ervoor op you tube geleerd. Snel een stempel gemaakt en daarna vrolijk verpakt , enne.....ook voor mijn moeder. De link: sterren haken, in het engels

zondag 23 december 2012

Kerstfeest in Barendrecht

Afgelopen weekend begon goed, er was een kerstwandeling in Barendrecht.
In het donker op zoek naar Het Licht. Het vinden van de ster, de kerststal, het was prachtig. Wat een mooi en bijbels begin van de vakantie.
 Ik heb eindelijk het tasje voor mijn jongetje gemaakt wat al zo lang op de planning stond.
 


En deze kanten tissue doos hoes , was ook iets van de lijst wat af moest. Ik ben door mijn hele voorraad heen en ga die deze vakantie aanvullen.
Met mijn mooie kringloop lampje, kaarsenstandaard, wil ik jullie allemaal een fijn kerstfeest toewensen en een gezond en creatief nieuwjaar toewensen.
Hierbij onze kerstkaart , in 5 minuten gemaakt en naar de foto service gestuurd. Het schrijven van persoonlijke wensen ging wat minder snel. Ben er wel trots op.

woensdag 19 december 2012

Sneeuwmannetjes...en een kerstmarkt

Zijn ze niet uiterst schattig. Ik ben met elk gestempelde kaartje blijer en blijer. Ik vind ze zo mooi. Ze gingen aan een tractatie , te koop op de kerstmarkt. Dat liep niet zo hard. Maar morgen gaan ze mee naar school met onze twee jongste kinderen, dus daar was over nagedacht.
Voor de kerstmarkt maakte ik ook deze kleine setjes kaarsjes, dat was erg leuk om te doen en verkocht ook wel aardig. 
Hier zie je onze kraam. Samen met mijn buurvrouw die vanalles haakt stonden we spullen te verkopen. Ukke Pukkies is haar merk en via Facebook kun je de pagina liken, en kan je iets bestellen bij haar. Je ziet  in het midden oa een schattig konijntje staan, en meer leuke knuffels.
We hadden een gezellige drukke dag.
En hierna kan ik weer wat maken wat niet verkocht hoeft te worden, even iets van mijn eigen verlanglijstje gaan doen....vast iets met zeil of vilt.

vrijdag 14 december 2012

Kerst in ons huis

Afgelopen woensdag was het bij ons thuis een vrolijke knutselbende. Met een hoop kinderen en moeders maakten we versieringen voor in een kerstboom die in ons straatje kwam te staan.

Strijkkralen hangers maken het gelijk vrolijk en leuk.
 Ook houten rondjes verven en versieren met glitter, en sterren en een zeer mooi versierde dennen appel....vanalles hangt erin.

Ook ons huis wordt meer en meer kerst, mij lukt het nooit om alles gelijk op te hangen.
 Bij de sleutels een engel en voor het raam de sterren.
Ik ben er zelf helemaal weg van, en er kan nog meer bij.
En van deze huisjes van de workshop maak ik er misschien ook nog wel bij.

zaterdag 8 december 2012

Alles klaarmaken voor de kerstmarkt

Met een buurvrouwtje ga ik over 2 weken op een kerstmarkt staan. En daar maak ik dus vanalles voor. Deze viltenvogeltjes zijn zo leuk om te maken.

 Kadolabels in allerlei maten. Deze kleintjes zijn speciaal voor de kerst.
 
En met kerstachtig papier.
 De labeltjes zijn wat meer voor alle gelegenheden. Geen idee hoe het verkoopt op zo'n markt, maar wat er over is wordt een give away. Dus hou het in de gaten. Er komen ook haarspeldjes en tissuedozen en nog meer kleine dingen, maar dit is alles wat ik nu kan laten zien.
Dit wordt ook nog iets wat ik wil gaan verkopen, maar dat is nog niet af....spannend.Voor deze actie heb ik mijn man nodig, en die is nog druk, dus geduld oefenen.

woensdag 5 december 2012

Voorproefje voor de nieuwe workshop


Er wordt hier alweer hard gewerkt aan de nieuwe wrokshop. Een tijdloze kalender maken. Op schildersdoek stof spannen die dan helemaal opgevrolijkt wordt met bloemen en andere kleine dingetjes. Heb zoveel leuke plannen ermee. Ben nu bezig met een brocante variant.

Hier nog even de zelfgezaagde boot als surprise. Thijs was zo trots. In het stoffen zeil, zat het kadootje....tja hoe moest dat er nu uit?

maandag 3 december 2012

Advent is begonnen

Gisterenavond was de eerste zondag van Advent. Hier zie je de foto van vorige jaar. En deze super grote kalender hebben we nu weer opgehangen. De boom moet nog even wachten. Elke dag doen we een kaars aan , en dan wordt er een nummertje omgedraait. In het nummertje zit een kaartje en daar staat een plaatje op van de kerststal.  
 Als de kinderen een kaartje uit het nummertje halen, bv een engel , of een plaatje van een kameel , dan moeten ze een engel of een kameel zoeken.( of de herders, koningen enz. enz)  De onderdelen van de stal, zijn verstopt en gaan ze zoeken. Elke avond 1.Het is machtig spannend , en de boodschap van de geboorte van de Here Jezus wordt zo steeds herhaald en begrijpen ze beter. We leren ook een lied en lezen uit het kerstverhaal. En met de kaarsen aan, is het een bijzonder moment.
 
De kerststal was een trouwkado, mijn beste trouwkado denk ik steeds. Elke keer heb ik zin om hem naar beneden te halen. Het is zo mooi, en het blijft zo mooi. Patronen en opzet komen van de seizoenspoppenserie. Alles is van vilt gemaakt. Ik heb een paar dingen erbij gemaakt en elke keer wil ik nog wel meer dieren maken of nog wel meer engelen, het is prachtig.
 

 Deze kalender is een kado voor een vriendin. Een andere opzet maar ook hetzelfde idee.
Als je het goed kan zien , hangen overal van die kleine plaatjes op die passen bij de kerststal van Dick Bruna. Dat boek , Kerstmis, was de basis voor deze plaatjes.